Nedtelling til vårløp 2020:     

 NMK KONGSBERG BILSPORT
      Basserudåsen Motorbane - Stedet for MOTORglede

NMK Kongsberg
Bilsport

 


Om oss
Hjemmeside etablert 26. januar 2015

NMK Kongsberg er en gammel og godt etablert klubb. Klubben har for tiden ca. 600 medlemmer, og er med dette en av Norges største motorsportsklubber. Vi kan for orden skyld nevne at vi var klubben som arrangerte det aller første bilcrossløpet i Norge. Det ble forøvrig avholdt på Hakavik Motorbane i 1981.

Bilcrossbanen her på Basserudåsen ble bygget i 1983, og ble fort veldig populær. Det var svært mange deltagere, og banen ble godt likt. Bilcrossbanen hadde også noen utfordringer i forbindelse med kryssing av motocrossløypa. Dette viste seg at var et større problem enn først antatt. Styret i bilcrossgruppa la hodene i bløt, og fant til slutt på en løsning som var svært god. Og i 2006 stod ombyggingen ferdig. Dette gjorde at førere kom tilbake til Kongsberg. Men bilcrossgruppa ga seg ikke med dette. I 2009 ble flere byggearbeider satt i gang. Folk ønsket seg lengre strekning før andre hårnålsving. Det ble bygget en sløyfe som ga ca. 100 meter lenger kjørelengde. Dette ble en både utfordrende og morsom sving. Den er feildosert og snur 180 grader før langstrekka oppover igjen.

Dette gjorde at enda flere kom hit til Kongsberg for å kjøre, og i dag har vi en av landets mest populære baner. Dette ser vi tydelig ved at startlistene nesten bestandig er fulle.

I 1999 og 2015 hadde vi gleden av å avholde NMK's landsfinale for senior. Et kjempearrangement som vi selvfølgelig håper også en gang i fremtiden kan gjentas her hos oss.

Og her er NMK Kongsberg bilsportgruppes sammensetning (frem til valg 2021):

 

 

 

 

 


 

 

Bilde kommer...

 

 

Rune S. Løver
 

Bror Olav Nordvang
 

Linn-Kristin Sundet
 

Kontaktinformasjon til bilsportgruppa:

Vår postadresse er NMK Kongsberg, Gamlegrendåsen, Postboks 12, 3607 Kongsberg
Har du spørsmål til oss kan du kontakte oss på E-post: nmk.kongsberg.bil@gmail.com

     
Rune S. Løver Tlf: 410 14 936
Linn Kristin Sundet Tlf: 454 07 717
Bror Olav Nordvang

Her er link til NMK Kongsberg's hjemmeside (hovedklubben): www.nmk-kongsberg.no

 

 

© Copyright 2015 - Utvikling og design - Kai Henning Ramberg                         Antall besøkende siden oppstart 26.01.2015 - Besøkende nr.