Vårløp 2024:     

 NMK KONGSBERG BILSPORT
      Basserudåsen Motorbane - Stedet for MOTORglede

NMK Kongsberg
Bilsport

 


Om oss
Hjemmeside etablert 26. januar 2015

NMK Kongsberg er en gammel og godt etablert klubb. Klubben har for tiden ca. 600 medlemmer, og er med dette en av Norges største motorsportsklubber. Vi kan for orden skyld nevne at vi var klubben som arrangerte det aller første bilcrossløpet i Norge. Det ble forøvrig avholdt på Hakavik Motorbane i 1981.

Bilcrossbanen her på Basserudåsen ble bygget i 1983, og ble fort veldig populær. Det var svært mange deltagere, og banen ble godt likt. Bilcrossbanen hadde også noen utfordringer i forbindelse med kryssing av motocrossløypa. Dette viste seg at var et større problem enn først antatt. Styret i bilcrossgruppa la hodene i bløt, og fant til slutt på en løsning som var svært god. Og i 2006 stod ombyggingen ferdig. Dette gjorde at førere kom tilbake til Kongsberg. Men bilcrossgruppa ga seg ikke med dette. I 2009 ble flere byggearbeider satt i gang. Folk ønsket seg lengre strekning før andre hårnålsving. Det ble bygget en sløyfe som ga ca. 100 meter lenger kjørelengde. Dette ble en både utfordrende og morsom sving. Den er feildosert og snur 180 grader før langstrekka oppover igjen.

Dette gjorde at enda flere kom hit til Kongsberg for å kjøre, og i dag har vi en av landets mest populære baner. Dette ser vi tydelig ved at startlistene nesten bestandig er fulle.

I 1999 og 2015 hadde vi gleden av å avholde NMK's landsfinale for senior. Et kjempearrangement som vi selvfølgelig håper også en gang i fremtiden kan gjentas her hos oss. I 2023 arrangerte vi NMK's landsfinale for damer.

Og her er NMK Kongsberg bilsportgruppes sammensetning (fra mars 2024):

 


 

Linn-Kristin Sundet
Formann

Kent Robin Johansen
Nestformann

Siv Roa
Sekretær

Martine Pettersen
Styremedlem

 

 

Christoffer Nerland
Banesjef/Styremedlem

Stian Nilsen
Styremedlem

Jan Arne Pettersen
Styremedlem

Bror Olav Nordvang
Styremedlem

 

 

 

 

Ann Helen Vikan
Vara

Jax Bergill
Styremedlem

Kontaktinformasjon til bilsportgruppa:

Vår postadresse er NMK Kongsberg, Gamlegrendåsen, Postboks 12, 3607 Kongsberg
Har du spørsmål til oss kan du kontakte oss på E-post: nmk.kongsberg.bil@gmail.com

Linn Kristin Sundet Tlf: 454 07 717  
Kent Robin Johansen
Siv Roa
Martine Pettersen
Christoffer Nerland
Stian Nilsen
Jan Arne Pettersen
Bror Olav Nordvang
Ann Helen Vikan
Jax Bergill

Her er link til NMK Kongsberg's hjemmeside (hovedklubben): www.nmk-kongsberg.no

 

 

© Copyright 2015 - Utvikling og design - Kai Henning Ramberg                         Antall besøkende siden oppstart 26.01.2015 - Besøkende nr.